(Geen) Notebook

Regelmatig hoor ik tijdens bijeenkomsten, “Jij werkt toch virtueel? En je gebruikt je laptop nu niet?” Ja dat klopt! Maar geen note?.

Als ik een afspraak of een netwerkbijeenkomst heb ga ik er standaard met pen en papier naartoe. Waarom?? Nou….ik ben gek op (mooie) notebooks! Ik kan uren in een boekwinkel rondsnuffelen en dan helemaal verliefd raken op zo’n prachtig boekje! Ja, en dan is het zonde deze niet te gebruiken natuurlijk.

Dat is echter niet de belangrijkste reden. Ik ben iemand die de dingen beter onthoud wanneer ik die heb opgeschreven. Ik kan snel nog ergens een kleine aantekening bij zetten of met een pijl ernaar verwijzen. En ik kan mijn creativiteit er in kwijt. Als ik ergens zit te flexwerken en geen inspiratie heb kijk ik regelmatig in mijn boekje en ineens heb ik weer een idee.

Daarnaast ervaar ik het als een soort van barricade als ik een gesprek heb met iemand en het scherm van mijn laptop staat opengeklapt. Het belemmert mij in het voeren van een goed gesprek. In mijn notebook kan ik snel wat uit tekenen om dit aan mijn gesprekspartner te laten zien. En mocht het echt nodig zijn dan heb ik altijd mijn laptop binnen handbereik. Aangezien, mijn papieren notebook geen google heeft.

Ik heb werkelijk overal in mijn kantoor en in huis notebooks liggen. Aantekeningen van trainingen, opleidingen, netwerksessies, webinars etc. etc.. Ik noteer eerst van alles in mijn notebook om dat daarna vervolgens uit te werken. En ja, dat uitwerken doe ik uiteraard op de laptop.

Naast mijn notebook gebruik ik ook een tool voor mijn inspiratie of kleine reminders namelijk OneNote. Voor mij een perfecte aanvulling op mijn notebooks. In OneNote kan ik snel een foto maken, tekst inspreken of een kleine tekening maken. Dus zowel digitaal als offline ben ik gek op notebooks.

P.S. Mijn auto is ook een Note…… een Nissan Note ?

Laat een reactie achter