Fietsende handel

Fietsende handel, zie je het al voor je?? ’s Morgens stap je op je fiets met alle handel achterop een rek en begin je aan je werkdag. Werken op deze manier heeft natuurlijk een aantal voordelen. Je krijgt je beweging en voldoende Vitamine D, scheelt in de zorgkosten. Je ervaart Nederland op een andere manier dan vanuit de auto. Snelwegen vermijd je en daardoor ook veel files wat weer gunstiger is voor de infrastructuur. Nederland is natuurlijk een fietsland bij uitstek dus wie weet liggen hier nog prachtige kansen.

Maar goed alle gekheid op een stokje. Je werk altijd zo dichtbij je hebben, hoe prettig is dat wel niet? Je bespaart reistijd, reiskosten, frustratie over andere weggebruikers en daardoor misschien wel een lagere bloeddruk. Of ervaar je het juist als een belemmering omdat je dan geen goede scheiding kunt maken tussen werk en privé.

Als je ondernemer bent met een eigen kantoorpand zit je vaak te werken op dezelfde plek. Je werkplek kan nog zó prettig zijn. Maar voor je inspiratie en motivatie kan het goed zijn om soms juist ergens anders te werken. Ik merk het zelf ook. Als ik met bepaalde werkzaamheden bezig ben kan ik juist beter wat rumoer om me heen hebben dan alleen in mijn eigen kantoor te werken. Hoe fijn mijn eigen werkplek thuis ook is! Ik ga graag op zoek naar andere flexplekken om te werken en nieuwe ideeën op te doen of juist nieuwe mensen te ontmoeten.

Als Online zichtbaarheidsstrateeg is dat voor mij één van de grote voordelen. Ik ben namelijk niet gebonden aan een vaste werkplek en kan daardoor mijn werktijd optimaal benutten. Mijn werk heb ik wel altijd dicht bij mij door mijn laptop en smartphone. Tussen afspraken door ga ik graag ergens flexwerken zodat mij dit reistijd scheelt. Ik kom in een andere omgeving waar ik juist weer inspiratie opdoe voor mijn opdrachten of voor mijn eigen onderneming. Wanneer ik ergens anders heb gewerkt die dag kom ik ’s avonds thuis in mijn privé modus. Mijn werk zit er dan op en ik heb de volledige aandacht voor mijn gezin.

Laat een reactie achter