Route onderweg wijzigen

Route wijzigen

Terugrijdend van een afspraak besloot ik onderweg mijn route te wijzigen. Ik had een ontzettend fijn gesprek gehad en wilde alles even laten bezinken. Ik besloot mijn navigatie uit te zetten en een andere weg te nemen.

Sinds ik onderneemster ben doe ik dat wel vaker. Op de heenweg gebruik ik mijn navigatie om te zorgen dat ik op tijd op mijn afspraak ben. Maar na een afspraak heb ik vaak zoveel inspiratie en zin om aan de slag te gaan. Dat ik er steeds vaker voor kies om een andere route terug te nemen. Ik kan dan alles even rustig af laten spelen in mijn hoofd. Heb ik dan ineens een goede ingeving dan spreek ik die meteen in op mijn telefoon zodat ik die later rustig uit kan werken.

Weet je wat zo mooi is? Je route wijzigen heeft ook veel overeenkomsten met je onderneming. Ik ben nu zelf een half jaar onderneemster en mijn route verandert elke keer. Soms is dat een bewuste keuze van mij maar het overkomt mij ook wel eens dat ik mijn route moet aanpassen. Doordat het pad voor mij een aantal schapen op de weg heeft. Wat doe je dan? Zie jij de schapen als een obstakel op de weg? Of zie je het als een kans en wijzig je je route en rij je om de schapen heen? Een andere route nemen kan tot leuke, verrassende, spontane dingen leiden

De route die je rijdt hoeft niet altijd dezelfde te zijn. Ga af en toe eens af van je automatisch piloot. Doe dat ook eens in je onderneming. Heel veel dingen doe je op de automatische piloot. Maar kies eens voor een andere route met je onderneming. Een wereldreis hoeft het niet direct te zijn! Het is niet nodig om met een kapmes door het oerwoud te gaan. Maar sta eens stil bij de vraag; waar wil ik naar toe? Hoe kan en wil ik dat bereiken? Sla een keer af bij een onbekend weggetje, dàt kan al tot mooie dingen leiden. We willen tegenwoordig allemaal al zo snel gaan. Snel aankomen op de plek van bestemming, snel je goederen ontvangen en snel  je diensten geleverd krijgen.

Om te groeien met je onderneming hoef je niet altijd snel te gaan. Denk eens na, kan ik door mijn route te wijzigen ook mijn ondernemersdoel bereiken? Dat is het mooie van het ondernemerschap. Je kunt zelf je eigen pad bepalen met je onderneming. Jij zit tenslotte achter het stuur. Dus ik zou zeggen; doe eens rustig aan en geniet! Ook van je ondernemersreis èn de route die je volgt.

Laat een reactie achter