Lezen

Wanneer ben jij aan het lezen als ondernemer? Tijdens de vakantie, in het weekend, avonduren of elk vrij moment die je hebt. Misschien heb je als ondernemer wel geen vrij moment om te lezen. Zelf had ik besloten om tijdens mijn laatste vakantie weer een keer te lezen. Want ongemerkt heb ik vaker mijn mobiel in mijn handen dan mij lief is. En dus stond ik mijn tassen in te pakken, me ondertussen afvragend wat ik mee zou nemen??

Lees je iets om te ontspannen, het is tenslotte vakantie. Of iets voor je zelf ontplooiing, je wilt toch groeien als persoon? Ga je toch voor vakbladen of andere zakelijke boeken, zakelijk op de hoogte blijven is ook belangrijk. Uiteindelijk had ik een paar interessante magazines en zakelijke boeken in de koffer gedaan. Maar ook gewoon een paar boeken om lekker bij te ontspannen. Nou is het bij mij zo dat als een boek mij echt boeit, ik het boek heel moeilijk weg leggen. Met als gevolg dat ik vaak tot diep in de nacht aan het lezen ben! En morgens dan opsta met wallen onder mijn ogen.

Actiestand

Boeken geef mij ontzettend veel inspiratie voor mijn onderneming en voor mij als persoon. Hierdoor kom ik in de actie stand en wil ik zo snel mogelijk iets doen met datgene wat ik zojuist heb gelezen. Boeken brengen mij ook juist ontzettend veel rust. Rust die belangrijk is voor elk persoon, ondernemer of niet. Als ik met mijn neus in een boek zit raak ik ontspannen en kan ik even alle drukte los laten. Een boek lezen is voor mij een klein moment van opladen. Maar waarom lezen we dan zo weinig de laatste tijd. Zijn we inderdaad te druk met van alles. Gunnen we onszelf er geen tijd meer voor. Of begint het lezen van boeken ouderwets te worden en niet meer van deze tijd. Is dat misschien wel een reden waarom je geen boeken of tijdschriften leest.

Lezen of Luisteren

Ben jij juist iemand die tegenwoordig voor een podcast gaat! Een podcast is natuurlijk ideaal te combineren met je auto,- of treinreis. Maar ook als je even gaat wandelen in je lunchpauze of met je hond. Het luisteren van een podcast kan altijd en neemt niet veel ruimte in. Tegenwoordig heeft bijna iedereen altijd wel een smartphone bij zich. Hoe makkelijk is het dan wel niet om je oordoppen in te doen en naar iemand te luisteren i.p.v. elke keer een boek of reader mee te nemen.

Maar stimuleert het lezen niet meer je hersenen dan het luisteren van een podcast? En wat triggert jou om juist dat boek te lezen of om die podcast te luisteren. Komt dat door de korte introductie op de kaft, aanbevelingen van een bekende, je favoriete schrijver. Is het misschien voor jou wel heel rustgevend om naar een podcast te luisteren? Zelf heb ik het ook wel eens geprobeerd om naar een podcast te luisteren. Ik merkte vooral dat het me niet kon boeien. Mijn gedachten dwaalden elke keer af waardoor ik om een gegeven moment het verhaal helemaal kwijt was. Wellicht was het niet de juist podcast voor mij of kon de spreker mij niet gefocust houden op het verhaal. Wat het ook is geweest voorlopig hou ik het bij het lezen van een gewoon boek.

Laat een reactie achter